• Строителни терени, С проекти
Обява № 4402

Парцел за курортно строителство над яхтено пристанище, Варна

Продава 150000 €


Характеристика на имота


Обява №: 4402
Тип на оферта: Продава
Вид на имота: Строителни терени, С проекти
Район: м-т Ален Мак
Площ: 929 кв.м
Продава: 150000 €

Допълнителна информация


Терен за строителство и бизнес, разположен на 200 м от морето, в непосредствена близост до яхтеното пристанище и плажовете на курорта Слънчев ден. Намира се в курортен комплекс Чайка, в началото на две асфалтови улици, водещи до множество хотелски и ваканционни комплекси, частни резиденции и къщи за гости. В близост до станция на седалков лифт, стигащ до популярния плаж Кабакум. Пешеходното разстояние до Варненския свободен университет е 1,2 км, до плажа е 1,3 км, а до яхтеното пристанище на изискания комплекс Порт Палас е 1,5 км.
Парцелът е със силно издължена форма, ориентиран изцяло на юг към морето, по продължение на двете улици, които го обхождат. Разполага с достатъчно ширина за оформяне търговски и жилищни етажи, всеки от които ще разполага с открит изглед към морето. Формата на строителния терен е отлична предпоставка за проектиране на сграда с атрактивна архитектура. Срещу имота е отреден терен за паркинг. Изработен и влязъл в сила подробен устройствен план за парцела през 2008 г. Изработен е и идеен проект за строителство. Валидните градоустройствени показатели позволяват постигане на обща разгъната застроена площ до 1390 м2, разпределени на пет надземи етажа от по 278 м2, както и градина над 557 м2 /плътност на застрояване до 30%, Кинт 1,5, кк до 15 м, озеленяване над 60%/. Всички технически комуникации са на улицата. Имотът попада в зона Б от Закона за Черноморското крайбрежие и е извън защитени зони, както и извън зона със строителна забрана. Възможност за окрупняване със съседен парцел.
Строителният терен е равнинен, с лека денивелация до 2 м в южна посока. Надморската височина е 65 м, южно от имота започва стръмен склон към морето, което гарантира запазване на директната панорама. Пешеходен достъп до висококласни плажове от имота.
Обява №4402


Подобни оферти