• Градски парцели
Обява № 4436

Парцел за жилищно строителство и бизнес в кв. Виница, Варна

Продава 80000 €


Характеристика на имота


Обява №: 4436
Тип на оферта: Продава
Вид на имота: Градски парцели
Район: Виница
Площ: 609 кв.м
Продава: 80000 €

Особености

  • Водопровод
  • Електричество
  • Канализация
  • Асфалтиран път

Допълнителна информация


Терен за строителство на фамилна къща или апартаментна сграда с търговски площи. Разположен на 400 метра от центъра на квартала, имотът отстои на 2,4 км от морето. Местоположението му е ъглово, с две лица от 30 метра и от 15 метра на асфалтови улици.
В парцела е построена стара монолитна къща на два етажа с бетонна плоча, присъединена към канализация, водопровод и електрозахранване, с приблизителна обща площ на двата етажа от 90 кв м, четири жилищни стаи и две сервизни помещения. Изготвен е архитектурен проект за реконструкция и надстрояване на съществуващата монолитна сграда, като са предвидени площи, както следва: приземен етаж от 48 кв м, жилищен етаж от 57 кв м, мансарден етаж от 29 кв м /общо 134 кв м/. Съществуващата къща е разположена до северната граница на имота, като южната част от дворното пространство е оставено свободно. Изградени са и три сондажни кладенеца за вода с постоянен дебит. Теренът е равен, с надморска височина от 143 метра, югоизточно изложение и видимост към морето над втори етаж.
Парцелът е с отлична конфигурация, предполагаща възможност за разделяне на два отделни имота. Издадена е Виза за проектиране през 2007-ма г., отреждаща следните градоустройствени показатели – зона ЖМ, плътност на застрояване до 40%, Кинт 1,1, озеленяване над 40%, кота корниз до 10 м. Освен жилищно строителство, в зоната се допуска и изграждане на обекти с предназначения за: хотели, административни сгради, търговия и услуги, търговско-складови и безвредни производства. Срещу предлагания за продажба имот е построена съвременна частна болница. Строителният капацитет на парцела позволява изграждането на обща надземна разгъната застроена площ до 670 кв м, от които партерен етаж с площ до 240 кв м и дворна площ от 370 кв м.
Имотът е изключително подходящ за инвестиция в строителство на апартаментна сграда с медицински център, както и за инвестиция в реновиране и препродажба на съществуващата къща с прилежащата част от разделения парцел и строителство на нова сграда върху лицевата, ъглова част на парцела, разположена директно срещу болницата.
Цената на имота е крайна.
Обява № 4436